Телешко с коричка от подправки и грейви сос

 

Необходими продукти за 4 порции:

700 гр телешко филе
8 стр. пресен розмарин
8 стр. прясна мащерка
8 стр. прясна салвия / градински чай
сол и черен пипер

грейви сос:
 
1/2 гл червен лук
5-6 гъби печурки
1 с.л. брашно
1/2 ч.ч. червено вино
300 мл пилешки бульон

за сервиране:

2 с.л.сос от хрян
1 ч.л. Английска горчица
 
Начин на приготвяне:
 
Нарежете на много ситно подправките. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. 
Ако парчето месо е твърде голямо, разрежете го на две. Натъркайте добре филето с подправките от всички страни, така че да се получи коричка. 
Загрейте тиган и налейте 1-2 с.л. зехтин. Сложете месото и запечатайте за няколко минути от всички страни. Ако желаете местото добре изпечено, можете да го сложите във фурната на 200 градуса за няколко минути. 
Оставете изпеченото месо да почине, покрито с фолио, докато приготвяте грейви соса.Точно преди да го сервирате, го нарежете на филийки, дебели около 1 см.
За грейви соса -  в блендер или кухненски робот смелете на ситно лука и гъбите. Прибавете ги към мазнината, останала от запечатването/ печенето на месото в тигана и добавете малко зехтин. Добавете виното и брашното и разбъркайте, за да няма бучици. Изчакайте виното да изври и добавете пилешкия бульон. Оставете на котлона, докато започне да се сгъстява. Прецедете, ако е необходимо.
За сервиране - смесете сосът от хрян и горчицата. Сложете на дъното на чиния за сервиране и отгоре наредете нарязаното на филийки телешко филе. Сервирайте и грейви соса. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino