Бърз Йоркширски пудинг

 

    Йоркширският пудинг е така известен в английската кухня. Представлява тесто, направено от брашно, яйца, мляко или вода ... звучи малко като палачинки, нали? 
    В Англия Йоркширският пудинг е обичайна гарнитура, но и универсална храна, тъй като се сервира по много начини в зависимост от съставките, размера и придружаващите компоненти на ястието. Сервира се дори като основно ястие със лучен сос. 
    Аз ви предлагам бърза и лесна рецепта, която да замени хляба и да добави разнообразие на трапезата Ви.


Необходими продукти за 4 порции:

1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
1 щ. сол

Начин на приготвяне:
 
Включете фурната на 220 градуса и намаслете гнездата на форма за мъфини.
Смесете брашното, млякото, яйцето и солта в купа и разбийте добре с помощта на кухненска тел до получаване на гладка смес.  
Изсипете готовата смес в намаслените гнезда за мъфини, като ги пълните малко над половината, тъй като ще се надуят. Печете в предварително загрятата на 220 градуса фурна за 10- 15 минити или докато се надигнат и станат златисти.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino