Йоркширският пудинг е така известен в английската кухня. Представлява
тесто, направено от брашно, яйца, мляко или вода ... звучи малко като
палачинки, нали?
В Англия Йоркширският пудинг е обичайна гарнитура, но и универсална
храна, тъй като се сервира по много начини в зависимост от съставките,
размера и придружаващите компоненти на ястието. Сервира се дори като
основно ястие със лучен сос.
Аз ви предлагам бърза и лесна рецепта, която да замени хляба и да добави разнообразие на трапезата Ви.
Необходими продукти за 4 порции:
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
1 щ. сол
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса и намаслете гнездата на форма за мъфини.
Смесете брашното, млякото, яйцето и солта в купа и разбийте добре с помощта на кухненска тел до получаване на гладка смес.
Изсипете
готовата смес в намаслените гнезда за мъфини, като ги пълните малко над
половината, тъй като ще се надуят. Печете в предварително загрятата на
220 градуса фурна за 10- 15 минити или докато се надигнат и станат
златисти.
0 коментара:
Публикуване на коментар