Най-хрупкавите и вкусни печени картофи!
След като открих рецептата, доста дълго време хапвахме само такива картофи за гарнитура. Разбира се все още ги приготвям, просто не е всяка вечер.
Необходими продукти за 4 порции:
500 гр картофи
сол, черен пипер
1-2 с.л. зехтин
1/2 глава чесън
3-4 стр пресен розмарин
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите, сложете ги в тенджера и покрийте с вода. Добавете сол и варете под капак до готовност.
Когато картофите се сварят, изцедете много добре / най-добре в гевгир / и обелете. Нарежете на големи парчета.
Включете фурната на 200 градуса.
Прехвърлете нарязаните картофи в тава, овкусете със сол и черен пипер, полейте с 1-2 с.л. зехтин и разбъркайте. Натиснете картофите леко, за да станат плоски, но без да ги намачвате. Сложете между тях небелени скилидките чесън, както и стръкчетата розмарин. Печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна и докато станат златисти и хрупкави.
0 коментара:
Публикуване на коментар