Милинки

 

  Не знам дали има човек, който да не обича милинки. Особено тези, които са меки и пухкави отвътре и хрупкави отвън. Точна такава е тази рецепта.

Необходими продукти за 4 броя:

500 гр брашно
1 пак. суха мая
1 ч.л.сол
1ч.л. захар
40 мл олио
2 с.л. кисело мляко
300 мл вода
 
за заливката:
 
150 гр кисело мляко
200 гр краве сирене, натрошено
50 гр масло
1 с.л. брашно
 
4 бр кръгли алуминиеви форми
 
Начин на приготвяне:
 
В купата на настолен миксер с приставка за тесто или в друга купа сложете всички съставки за тестото и разбъркайте до получаване на меко и нелепнещо тесто. Покрийте с фолио или кърпа и оставете да втаса. Ако нямате време да чакате, можете да сложете тестото на въздух и 50 градуса във фурната.  
Намаслете 4 кръгли алуминиеви форми за милинки. 
Щом тестото удвои обема си, го сложете върху намаслен плот и го разделете на 4 равни части. Всяка част разделете на 8 равни части. От тях оформете топчета и ги наредете във алуминиевите формички. Оставете да втасат за 20-30 минути. 
За заливката - смесете киселото мляко и натрошеното сирене, а отделно запържете до златисто маслото и брашното.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Когато милинките втасат и заемат цялата форма, поръсете със сместта от мляко и сирене и отгоре със сместта от масло и брашно. Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 15 -20 минути или до готовност с хрупкава коричка.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino