Необходими продукти за 4 порции:
4 бр пилешки гърди
сол и черен пипер
зехтин
1 бр патладжан, нарязан на 1-2 см шайби
1/2 ч.ч. маслини каламата, почистени от костилките
250 гр чери домати, разполовени
пресен босилек или риган, ситно нарязан
1 с.л. бял оцет
2 топки биволка моцарела
листа пресен босилек за сервиране
филийки препечен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Разрежете всяка пилешка гърда по средата по дължина, така че да получите две тънки парчета. Овкусете със сол и черен пипер и полейте със зехтин.
Нарязаните шайби патладжан също овкусете със сол и черен пипер и полейте със зехтин. Изпечете на скара или грил тиган и оставете в покрита купа, за да изстинат и поомекнат.
Изпечете и пилешкото месо.
Сложете маслините и разполовените чери домати в купичка и овкусете със ситно нарязаните подправки, зехтин, оцет и сол. Разбъркайте добре.
Преди да изключите скарата или грил тигана, изпечете и няколко филийки хляб.
В чиния подредете две парчета пилешко, парченца грилован патладжан, резени моцарела, маслини, чери домати и препечен хляб. За завършек поръсете с листа пресен босилек.
0 коментара:
Публикуване на коментар