Необходими продукти:
2 яйца
4 с.л. зехтин / олио
70 мл прясно мляко
200 мл газирана вода
1 ч.л. сол
1 пакет кори за баница / хубаво е да са по-дебели /
200 гр лабне
2 бр плитки турски кашкавал на конци
Начин на приготвяне:
В купа счукайте яйцата, добавете зехтина, млякото, 100 мл от газираната вода и солта. Разбийте добре с кухненска тел.
Загрейте дълбок тиган и налейте 2 с.л. зехтин или олио и разнесете с помощта на четка. Сложете 1-2 кори / в зависимост от дебелината им / на дъното на тигана, но оставете крайщата да излизат, за да може накрая да завиете баницата. Само на дъното сложете още 2-3 кори. Полейте с част от яйчената смес и отгоре сложете още 2-3 кори. Отново полейте с яйчената смес и сложете 2-3 кори. Отгоре разпределете лабнето и поръсете с кашкавала на конци. Покрийте с 2-3 кори и яйчена смес и последни 2-3 кори.
Затворете стърчащите крайща, притеснете леко и оставете на среден огън, докато долните кори станат златисти. Сложете капак или дъска върху тигана и обърнете баницата обратно в тигана. Загладете крайщата с помощта на шпатула и излейте отгоре останалата газирана вода. Изчакайте да се изпари и извадете баницата.
Разрежете на парчета и сервирайте топла.
0 коментара:
Публикуване на коментар