Тази бисквитена торта е интерпретация на тортата "Шоколадова Бисквитка" на сладкарница Неделя. Не съм фен на готовите торти, закупени от големите вериги сладкарници ..., просто защото мога да си ги направя.
Необходими продукти:
250 гр орехи
100 гр захар
200 гр черен шоколад
500 мл сладкарска сметана
130 гр бели биксвити "Закуска"
170 гр кафеви висквити "Закуска"
за украса:
100 гр черен шоколад
смлени какаови бисквити за украса
Начин на приготвяне:
В подходящ за карамелизиране съд на котлона сложете захарта. Когато се разтопи, добавете орехите и много бързо разбъркайте. Махнете от котлона, охладете леко и смелете в блендер.
Начупете черния шоколад в огнеопорна купа и го сложете на водна баня да се разтопи. Внимавайте водата да не докосва купата, защото шоколада ще се пресече. Разтопете и охладете леко.
С настолен или ръчен миксер разбийте сметаната на сняг. Добавете разтопения шоколад и смлените карамелизирани орехи. Разбъркайте.
На дъното на кръгла форма със свалящ се ринг сложете малко от крема и наредете ред бели бисквити, покрийте с крем, наредете ред кафеви бисквити, ред крем и така, докато продуктите свършат, като завършите с крем.
Оставете тортата да стегне за няколко часа в хладилника. Останалите бисквити смелете на ситно за украса на тортата.
Когато тортата стегне, извадете я от хладилника и махнете ринга. Загладете стените. Разтопете шоколада за украсата на водна баня и леко охладете. Залейте тортата. Поръсете със смлените бисквити и отново приберете в хладилника, за да стегне шоколада.
0 коментара:
Публикуване на коментар