Колкото и да е странно, моята дъщеря много обича броколи! Напоследък често й се похапват и аз съм принудена да бъда креативна ... всичко в името на здравословното хранене.
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг картофи
1 розичка броколи
30 гр масло
100 мл готварска сметана
1 с.л. английска горчица
100 гр топено сирене
100 гр кашкавал, настърган
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода докато започнат да омекват. Изцедете, обелете и нарежете.
Отделете розичките броколи от кочана. Бланширайте ги за 2-3 минути във вряща подсолена вода. Извадете и веднага ги сложете в ледена вода, за да се запази свежият им зелен цвят.
Загрейте фурната на 200 градуса.
В дълбок тиган загрейте маслото. Добавете сметаната, горчицата и топеното сирене. Бъркайте постоянно с кухненска тел. Щом топеното сирене се разтопи, добавете картофите и броколите. Разбъркайте добре, овкусете със сол и черен пипер и прехвърлете в тава. Отгоре поръсете с настъргания кашкавал и запечете в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 15 минути или докато се образува златиста коричка.
Сервирайте ястието топло.
0 коментара:
Публикуване на коментар