Необходими продукти за 4 порции:
500 гр агнешки котлет / ребра
10 бр картофи
250 гр чери домати
100 гр маслини Каламата, почистени от костилките
6 скл чесън
2-3 стр розмарин
зехтин
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода. Изцедете добре и обелете.
Загрейте тиган и добавете зехтин. Запечатайте агнешкото от всички страни до златисто. Оставете настрана.
Включете фурната на 190 градуса.
Добавете сварените картофи в тигана и леко смачкайте. Оставете на котлона за няколко минути, докато хванат златиста коричка. Ако тиганът Ви не е огнеопорен, прехвърлете в тава. Добавете чери доматите и маслините и овкусете със сол и черен пипер. Добавате целите скилитки чесън и стръкчетата розмарин. Полейте със струйка зехтин. Най-отгоре сложете агнешкото.
Печете в предварително загрятата на 190 градуса фурна за 20 -30 минути или до готовност на месото.
Сервирайте агнешките котлети нарязани върху хрупкавите картофи.
0 коментара:
Публикуване на коментар