Необходими продукти за 4 порции:
800 гр пуешко филе
80 гр масло
4 с.л. олио за плънката:
200 гр печурки, нарязани на ситно
300 гр шунка, нарязана на ситно
40 гр орехи, ситно накълцани
200 гр топено сирене
2-3 стр розмарин, нарязан
за канапето:
2 стр праз
8-10 печени червени чушки, нарязани на ленти
2 скл чесън, пресован
за соса:
2 грейпфрута, нарязан на ситно
2 с.л. течен мед
80 мл пилешки бульон
100 мл готварска сметана
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
На всяко парче пуешко филе оформете джоб. Овкусете със сол и черен пипер.
В тиган загрейте 20 гр масло и добавете ситно нарязаните гъби и шунка. Задушете до готовност, овкусете със сол и черен пипер и накрая прибавете ситно накълцаните орехи и топеното сирене. Щом топеното сирене се разтопи, махнете от огъня и оставете да се охлади.
С охладената плънка напълнете пуешките филета.
Загрейте фурната на 200 градуса.
В същия тиган загрейте 2-3 с.л. олио и още 20 гр масло и запечатайте филетата от всички страни до получаване на златист загар. Прехвърлете в тава, добавете малко вода, както и розмарина. Печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 40 - 50 минути.
За канапето - отново в използвания вече тиган загрейте 2 с.л. олио и 20 гр масло. Добавете нарязаните праз и печени чушки и задушете. Овкусете със сол и черен пипер и добавете пресования чесън.
За соса - в тигана загрейте 20 гр масло и добавете нарязания плод. Добавете меда, бульона и сметаната. Варете до сгъстяване и след това пасирайте добре.
Сервирайте пълненото пуешкото филе върху канапе от праз и чушки и залейте със соса.
0 коментара:
Публикуване на коментар