Обожавам брускети! Вкусни малки филийки, в различни комбинации, които да залъжат глада Ви преди вечеря ... макар че аз мога да хапвам и само тях за вечеря.
Необходими продукти за 4 порции:
1 франзела
2 скл чесън, пресован
100 мл зехтин
250 гр чери домати, разполовени
100 гр моцарела, накъсана на ситно
50 гр маслини, разполовени
1/2 ч.л. сух риган
5-6 листа пресен босилек, нарязани на ситно
1 щ. сол
1 с.л. балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Нарежете франзелата на тънки филийки и ги наредете в тава. Смесете пресования чесън и зехтина и намажете филийките.
В купа смесете разполовените чери домати, накъсаната моцарела, разполовените маслини, ригана и босилека. Овкусете със щипка сол и балсамов оцет и разбъркайте всичко. Разпределете сместта върху филийките и запечете в загрятата на 220 градуса фурна до златисто.
Сервирайте топли.
0 коментара:
Публикуване на коментар