Мариновано свинско с топла гарнитура от боб и праз

  Мариновайте месото от предната вечер и на другия ден ще имате бърза и вкусна вечеря, дори и след дълъг работен ден.

Необходими продукти за 4 порции:
 
2 бр свинско бонфиле
30 мл тъмен балсамов оцет
30 мл зехтин
1 стр мащерка, ситно нарязана
1 стр розмарин, ситно нарязан
1 с.л. дижонска горчица
1 скл чесън, пресован
сол 
 
за гарнитурата:
 
3 с.л. зехтин
3 стр праз, ситно нарязан
1 с.л. червен пипер
800 гр бял боб ( от консерва или буркан )
сол и черен пипер 

Начин на приготвяне:

Почистете бонфилетата от ципите и всяко от тях разрежете на две равни части. Всяка част разрежете напречно, но не до край и разтворете като книга. 
В купа смесете балсамовия оцет, зехтина, мащерката, розмарина, горчицата и пресования чесън. Залейте месото със сместта, разбъркайте и оставете да се маринова поне за 2 часа. 
Изпечете маринованото месо на грил тиган или скара от двете страни до готовност. Оставете да почине.
За гарнитурата -  загрейте тиган и добавете зехтина. Прибавете ситно нарязания праз. Щом омекне, подправете с червен пипер и добавете изцедения боб. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. 
Сервирайте грилованото месо с толпата гарнитура.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino