Необходими продукти за 4 порции:
500 гр свинско контрафиле, нарязано на пържоли с дебелина 1 см
сол и черен пипер
1/2 ч.ч. брашно
2 яйца
1 ч.ч. галета панко
3-4 стр зелен лук, ситно нарязан
за соса Тонкацу:
1/4 ч.ч. кетчуп
1/4 ч.ч. сос Уорчестър
2 ч.л. соев сос
1 ч.л. захар
за гарнитура:
сварен ориз
зеле, нарязано на тънки ленти
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене.
Овкусете нарязаното месо със сол и черен пипер. Ако пържолите са по-дебели от 1 см, ги начукайте, за да ги изтаните.
В три отделни съда, подходящи за паниране сложете брашното, яйцата и галетата панко. Панирайте всяко парче месо първо в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата панко. Наредете в приготвената тава и печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 15 минути или докато месото хване златиста коричка и е изпечено отвътре.
За да приготвите соса, в купа смесете всички съставки за него и разбъркайте много добре, докато захарта се разтопи.
Нарежете готовото месо на дебели ленти, полейте със соса и поръсете с нарязания на ситно зелен лук. Сервирайте със сварен ориз и нарязано на тънки ленти зеле.
0 коментара:
Публикуване на коментар