Необходими продукти за 4 порции:
500 гр пилешко филе, нарязано на ленти
1-2 с.л. зехтин
300 гр гъби печурки, нарязани на тънко
250 мл готварска сметана
1 с.л. горчица
200 гр топено сирене
сол, черен пипер
за гарнитура:
50 гр масло
450 замразен мексикански микс от зеленчуци
Начин на приготвяне:
Загрейте тиган и налейте зехтин. Сложете лентите пилешко месо и запържете от всички страни. Щом месото започне да променя цвета си, прибавете нарязаните на тънко гъби и гответе, докато омекнат. Подправете със сол и черен пипер и добавете сметаната, горчицата и топеното сирене. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес. Ако е необходими, овкусете с още сол и махнете от котлона.
Загрейте тиган с маслото. Добавете замразения микс от зеленчуци и оставете, докато омекнат и се сготвят добре. Подправете със сол и черен пипер на вкус и сервирайте веднага с пилешкото месо със сметана и гъби.
0 коментара:
Публикуване на коментар