Агнешко, патладжан и халуми на скара

 

   Това лято съм се пристрастила към многокомпонентни ястия на скара...толкова са вкусни!


Необходими продукти за 2 порции:

400 гр агнешко месо
1 голям патладжан
150 гр халуми
1 лимон
100 гр зелена салата или рукола
2 филийки хляб
 
за маринатата:

2 с.л. зехтин
2 ч.л. течен мед
2 скл чесън, пресован
1 ч.л. риган ( пресен или сушен )
сол и черен пипер

за сервиране дзадзики:
 
250 гр цедено кисело мляко
1 голяма краставица, нарязана на дребни кубчета
1/2 вр копър, ситно нарязан
50 мл зехтин
1/2 с.л. оцет
сол и бял пипер
 
Начин на приготвяне:
 
Започнете с приготвянето на джаджикито, за да има време да се охлади в хладилника. В купа сложете цеденото мляко, добавете обелената и нарязана на дребни кубчета краставица, ситно нарязания копър, зехтина, оцета и разбъркайте, докато всички съставки се поемат. Овкусете със сол и бял пипер и разбркайте отново. Покрийте купата с прозрачно фолио и приберете в хладилника. 
Пригответе маринатата, като смесите добре всички съставки. 
Нарежете месото на средно големи парчета, патладжана нарежете на средно дебели кръгчета или на дълги ленти, а халумито нарежете на парченца по дължина. Намажете всичко с приготвената марината. Нарежете и лимона на средно дебели кръгчета.
Загрейте скара или грил тиган. Изпечете месото, патладжана, халумито, лимона, както и филийките хляб.
Сервирайте с приготвеното джаджики и овкусена зелена салата или рукола.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino