Свински медальони с каймак и гъби

    

   Това е рецепта, която си откраднах от един от мастъркласовете на последния сезон на Мастър Шеф. Много бързо се превърна в любимо ястие у дома и си признавам, че го приготвям често. Опитайте го и Вие.

Необходими продукти за 4 порции: 

1 бр свинско бонфиле
1 с.л. олио
1 гл лук, ситно нарязан
500 гр гъби, нарязани на полумесеци
100 мл готварска сметана
сол и черен пипер 
1 франзела или багета
100 гр каймак

Начин на приготвяне:

Почистете много добре филето от ципите и го нарежете на филийки от по 1 см. Изпечете ги на скара или на грил тиган. Оставете да починат.
През това време загрейте тиган и сложете олиото. Добавете ситно нарязания лук. Щом започне да омеква, прибавете нарязаните гъби. Оставете, докато гъбите омекнат и потъмнеят. Тогава прибавете сметаната. Подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре. Свалете от котлона. 
Нарежете франзелата / багетата на тънки филийки и ги запечете леко от всяка страна.. Намажете с каймак, отгоре наредете парчеца филе и върху тях гъбения сос. Сервирайте.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino