Необходими продукти за 4 порции:
за маринатата:
3 скл чесън
сокът от 1 лимон
1/4 ч.ч. зехтин
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер
за грила:
4 бр пилешки гърди
500 гр средни скариди, сварени
2 бр царевица
500 гр гъби
1 червена чушка, нарязана на парченца
1 зелена чушка, нарязана на парченца
за орзото:
450 гр орзо
1 с.л. куркума
4 ч.ч. пилешки бульон
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
2 с.л. зехтин
сок от 1/2 лимон
магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
В купа смесете всички съставки за маринатата и сложете вътре пилешкото и скаридите. Оваляйте добре и оставете в хладилник поне за 1 час.
Сварете царевицата в подсолена вода.
Загрейте скара или грил тиган. Изпечете пилешкото месо и оставете в съд да почине. Изпечете гъбите и чушките. Ако желаете, можете да сложите и царевицата на грила за няколко минути.
Докато се пекат зеленчуците, сварете орзото - в тенджера сложете пилешкия бульон и куркумата. Включете котлона и щом бульонът заври, прибавете орзото и разбъркайте. Варете на среден огън за 5 минути или до готовност. Отцедете добре и овкусете със сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок, разбъркайте.
Сервирайте орзото с грилованото пилешко и зеленчуци. Поръсете с магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар