Палачинков корнфлейкс

    

   Всеки, който има Тик Ток ( или като мен има дете, което гледа Тик Ток ) знае как миналата година Мелани Лок създаде огромна сензация със своите мини палачинки или по-точно палачинков корнфлейкс ( pancake cereal ). Изключително бързо това се превърна в интернет мода в храната и разбира се моята дъщеря се влюби в тях от пръв поглед и не ме остави на мира, докато не й ги приготвих. От тогава от време на време я изненадвам с такава закуска и няма по-щастлива от нея. Определено е номер едно в класацията й за любими закуски. 
   Ако и Вие сте се уморили сутрин да закусвате овесени ядки, мюсли или обикновен корнфлейкс, разнообразете се с тази рецепта и обещавам Ви не само ще се насладите на нещо красиво, но и на нещо много вкусно. 
   Моята рецепта е базисна и винаги можете да добавите нещо от себе си, за да създадете своя любим вкус - да добавите какао или фъстъчено масло в тестото за палачинки или да го направите изцяло с веган продукти. Много можете да експериментирате и с какво да гарнирате палачинковия си корнфлейкс - с масло и мед или кленов сироп, с прясно мляко или негов веган вариант, можете да добавите любимите си ядки, течен шоколад или шоколад на мини капки, бананите, ягодите и горските плодове също са чудесен избор ... развихрете въображението и вкусовете си! Да Ви е сладко!

Необходими продукти за 2 порции:

1 1/2 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. захар
1 щ сол
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.л. оцет или лимонов сок
1 ч.л. ванилов екстракт
масло за намазване на тигана
 
за сервиране:
 
течен мед
горски плодове - малини, боровинки, къпини
мини шоколадови капки
прясно мляко
 
Начин на приготвяне:
 
В купа смесете брашното, бакпулвера, содата, захарта и солта. Отделно смесете прясното мляко с оцета, за да получите мътеница. Прибавете към сухите съставки и разбъркайте добре. Добавате ванилията. 
Ако желаете, прехвърлете готовата смес в пош, чийто край отрежете малко, за да не изтича много от сместта и да получите не малки, а големи палачинки. Можете да използвате и чаена лъжичка, ако нямате или не искате да използвате пош.
Загрейте тиган за палачинки и леко намажете с масло. Изсипете от палачинковата смес, докато запълните тигана с мини палачинки. Печете за 20-30 секунди или докато започнат да се образуват балончета по повърхността им и обърнете и от другата страна. 
Сервирайте палачинките с мед, горски плодове, шоколадови капки и прясно мляко или с друга Ваша любима комбинация.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino