Необходими продукти за 4 порции:
800 гр пилешка пържола от бутче
3 с.л. хариса
кората и сокът от 1 лимон
3 с.л. зехтин
2 с.л. кисело мляко
200 гр зелена салата
400 гр нахут, сварен и изцеден
1 авокадо, нарязано на филийки
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте тиган с незалепващо покритие.
Овкусете пилешкото месо с харисата, кората и сока от 1/2 лимон.
Добавете 1 с.л. зехтин в горещия тиган и сложете месото. Оставете за 1-2 минути от всяка страна или до готовност. Извадете в дълбок съд, за да си почине и да пусне соковете си.
В купа за салата сложете 2 с.л. зехтин, сол на вкус, сок от 1/2 лимон. Прибавете измитата и подсушена зелена салата, изцедения нахут, нарязното авокадо и разбъркайте.
Преди да сервирате, към пилешкото месо добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Нарежете месото на филийки.
Сервирайте пилешко със зелената салата с нахут и авокадо.
0 коментара:
Публикуване на коментар