Бърз пай с пилешко и гъби

 

Една рецепта, която ще Ви бъде много полезна в делничните дни, когато нямате време и желание да готвите, а искате да осигурите на семейството си нещо вкусно.

Необходими продукти за 4 порции:

1 с.л. зехтин
2 гл лук
600 гр пилешки пържоли от бутче, без кожа
350 гр гъби по избор ( може и няколко вида )
30 гр прясна мащерка
275 гр охладено бутер тесто
сол и черен пипер 
1 с.л. червен винен оцет
 
Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.
Нарежете лука на ситно, пилешкото - на малки парченца, а гъбите - на тънки филийки.
Загрейте тиган с огнеопорна дръжка ( за да можете да го прехвърлите във фурната и да допечете ястието ). Сложете 1 с.л. зехтин и добавете нарязания лук. Щом започне да омеква, добавете пилешкото месо. Разбърквайте, докато започне да променя цвета си. Добавете нарязаните гъби и оставете, докато омекнат и потъмнеят. Подправете с мащерката, сол и черен пипер на вкус и отстранете от котлона. 
Ако тиганът, който сте ползвали, не позволява да го сложите във фурната, преместете всичко в съд, подходящ за печене. Долейте винения оцет, както и 150 мл вода, разбъркайте и покрийте ястието с листа бутер тесто, като подпъхнете крайщата навътре. В средата направете разрез, за да може да излиза парата и леко поръсете със зехтин.
Печете в предварително загрятата на 220 градуса фурна за 15 минути или докато тестото стане златисто и хрупкаво.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino