Пържен ориз с яйца и сьомга


Необходими продукти за 2 порции:

4-5 см парче корен джинджифил, настърган
2 скл чесън, пресован
2 с.л. соев сос
1/2 с.л. оризов оцет
2 с.л. олио
1 морков
150 гр царевица
150 гр грах
500 гр филе от сьомга без кожа
250 гр кафяв ориз басмати, сварен
2 яйца
сол и черен пипер
лют сос за сервиране 

Начин на приготвяне:

Сварете ориза според указанията на опаковката. Можете да използвате и ориз, останал Ви от предния ден.
В купичка смесете настъргания джинджифил, пресования чесън, соевия сос и оцета. Оставете настрана.
В уок тиган загрейте 1 с.л. от олиото и добавете нарязания морков, царевицата, граха и сьомгата. Запържете рибата за 2 минути от всяка страна, докато започне да става по-светла. Добавете сварения ориз и разбъркайте, като натрошите рибата на едри парчета. Бутнете всичко в едната част на тигана и в другата сложете останалото олио. Счупете в него яйцата и с бързи движения ги разбъркайте, докато стегнат. Смесете с останалите продукти и полейте с маринатата със соевия сос. Подправете със сол и черен пипер и оставете ястието да къкри за няколко минути, докато оризът поеме соса. 
Сервирайте в купички с добавка от лют сос.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino