НуКрема къпкейкове


   Въпреки че от работа напоследък не ми остава никакво време да публикувам рецепти, няма как да пропусна утрешния Ден на влюбените и да не Ви зарадвам с една изкушаваща шоколадова рецепта...нали шоколадът е символ на любовта!

Необходими продукти за 12 броя:

за къпкейковете:

130 гр брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 щ. сол
6 с.л. вода
6 с.л. натурално какао
1/2 ч.л. ванилов екстракт
112 гр масло, меко
207 гр захар
2 яйца
6 с.л. прясно мляко
300 гр какаов крем НуКрема

за глазурата:

150 гр масло, меко
300 гр какаов крем НуКрема 
400 гр пудра захар
5 с.л. прясно мляко
50 гр лешници, накълцани

Начин на приготвяне:

Застелете тава за кексчета с хартийки за кексчета. Загрейте фурната на 180 градуса.
В купа смесете брашното, содата и солта.
В друга купа сложете водата, какаото и ванилията и разбъркайте добре. 
С помощта на миксер разбийте мекото масло и захарта до получаване на пухкава смес. Едно по едно дабавете яйцата, като не спирате да разбивате. Прибавете какаовата смес и щом се абсорбира, започнете да добавяте по малко от брашняната смес и прясното мляко, като ги редувате, докато свършат. 
Готовата смес разпределете във формичките за кексчета, като ги пълните на 3/4, а не до горе. Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 15 минути или до готовност. 
Готовите кексчета охладете в тавата за 5-10 минути и след това извадете заедно с хартийките да изстинат напълно върху решетка. 
За глазурата - разбийте мекото масло с помощта на миксер и добавете какаовия крем НуКрема. Разбийте до еднородна смес. Започнете да прибавяте на части пудрата захар и прясното мляко, като ги редувате, докато свършат. Крайната смес не трябва да бъде нито много гъста, нито много рядка. Ако е необходими добавете пудра захар или прясно мляко, за да получите подходящата консистенция. 
Когато кексчетата са напълно изстинали, направете дупчица в средата на всяко от тях, но без да стигате до дъното. Запълнете дупчиците с какаов крем НуКрема и отгоре украсете с глазурата. Поръсете с накълцаните лешници.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino