Линцер сладки

   

  Типично коледните сладки Линцер произхождат от Австрия от далечната 1700 година. Маслени,с вкус на ядки, слепени с малиново сладко и поръсени с пудра захар, тези сладки изкушения са идеални за Коледната Ви трапеза.


Необходими продукти за около 30 броя:

1/2 ч.ч. фино смлени лешници
2 1/2 ч.ч. брашно за кекс
1 с.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1 щ. сол
1 ч.ч. орехи
255 гр масло, меко
1 ч.ч. захар
1 яйце
 
сладко от малини за слепване
пудра захар за поръсване
 
Начин на приготвяне:
 
В купа смесете смлените лешници, 2 ч.ч. от брашното, канелата, бакпулвера и солта. 
В блендер сложете орехите и останалата 1/2 ч.ч. брашно и смелете фино. Добавете към купата с брашното. 
В друга купа сложете мекото масло и захарта и разбийте с миксер до получаване на пухкава смес. Добавете яйцето и разбийте. Постепенно добавете сместта с брашно и разбивайте до получаване на еднородна смес. Ако е нужно, прехвърлете върху плота и омесете гладко тесто. Разделете го на две части, сплескайте на диск и опаковайте в прозрачно фолио. Оставете да стегне в хладилник поне за час. 
Загрейте фурната на 180 градуса.
Когато тестото стегне, го извадете и разточете върху набрашнен плот с дебелина 3 мм. Изрежете бисквитки с помощта на формички, като на половината от тях в средата изрежете звезда ( или друга формичка по Ваше желание ). Подредете в тава, покрита с хартия за печене и печете в предваротелно загрятата на 180 градуса фурна за 12-13 минути или докато започнат да стават много леко златисти по крайщата. Готовите сладки охладете върху решетка.
Когато сладките изстинат напълно, намажете основите с 1 ч.л. сладко от малини, горните части с формата поръсете с пудра захар. Слепете сладките.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino