Бананови бухтички

 

    Ако следите блога ми, сигурно вече знаете, че съм фен на разнообразната храна, обичам да експериментирам и да надграждам рецепти. В делничните дни не приготвям закуска, затова през уикенда се опитвам да зарадвам семейството си с вкусни изкушения. Бухтите са сред фаворитите ни, но понякога ми се иска да ги променя и да сервирам нещо по-различно. Точно затова се появиха тези бананови бухтички - вярно, пържени са, но няма нищо лошо от време на време да им се насладите.

Необходими продукти за 2 порции:

125 гр брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 щ. сол
75 гр захар
25 гр кокосови стърготини
3 банана
 
олио за пържене
пудра захар за поръсване
 
Начин на приготвяне:
 
В купа смесете брашното, бакпулвера, солта, захарта и кокосовите стърготини.
В друга купа сложете обелените банани и ги намачкайте на пюре с помощта на вилица. Прибавете към сухите съставки и разбъркайте добре. Покрийте сместта с фолио и оставете в хладилника за 10-15 минути. 
В дълбок съд сложете олио за пърженето и го загрейте силно ( намалете, когато започнете да пържите тестото, за да не изгорят бухтичките отвън, а отвътре да останат сурови ). С помощта на супена лъжица или лъжица за сладолед сипвайте от сместта в олиото и пържете до златисто от всички страни. Готовите бухтички вадете върху кухненска хартия или салфетка, за се отцеди мазнината.
Сервирайте топли, поръсени с пудра захар.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino