Вкусна пилешка супичка, но с малко изменения - вместо картофи - тиквички и вместо фиде - паста орзо.
Необходими продукти за 4 порции:
2 бр цели пилешки бутчета
2 гл лук
2-3 стр мащерка
2 с.л. зехтин
1 морков, ситно нарязан
1 стр селъри, ситно нарязана
1 скл чесън, ситно нарязан
2 тиквичка, обелени и нарязани на кубчета
80 гр паста орзо
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете бутчетата в тенджера с 1,5 - 2 литра подсолена вода, заедно с една едро нарязана глава лук и стръковете мащерка. Когато са готови, прецедете бульона, почистете месото от костите и кожата и го накъсайте.
В същата тенджера загрейте зехтина и добавете ситно нарязаните глава лук, морков, селъри и чесън. Щом зеленчуците започнат да променят цвета си, добавете прецедения бульон и овкусете със сол и черен пипер, ако е необходимо. Варете до омекване на зеленчуците. Тогава прибавете обелените и нарязани на кубчета тиквички, както и орзото. Варете, докато пастата е готова и прибавете накъсаното пилешко. Варете още 2-3 минути и изключете котлона.
0 коментара:
Публикуване на коментар