Необходими продукти за 18 броя:
за тартите:
1/2 ч.ч. орехи ( или пекани )
1/2 ч.ч. крем сирене
56 гр масло, меко
3/4 ч.ч. брашно
за пълнежа:
1 яйце
1/4 ч.ч. светла кафява захар
2 с.л. кленов сироп или течен мед
2 ч.л. ванилов екстракт
15 гр масло, меко
1/4 ч.л. сол
100 гр орехи ( пекани ), запечени и накълцани
Начин на приготвяне:
Запечете в сух тиган орехите за плънката и след това ги накълцайте. Оставете настрана.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Поставете орехите за тартите в блендер и ги смелете. Оставете настрана.
В купа сложете мекото масло и крем сиренето и ги разбийте с миксер, докато се смесят добре. Добавете брашното, смлените орехи и 1 щ. сол. Разбъркайте, за да получите тесто.
Разделете тестото на 18 равни топчета ( всяко около 2-3 см ). Сложете топчетата в гнездата на форма за мини мъфини и притеснете към дъното и стените, така че да получите чашки, които след това ще напълните.
За пълнежа в купа сложете яйцето, кафявата захар, кленовия сироп или мед, ванилията и мекото масло. Разбъркайте, овкусете със солта и прибавете запечените и накълцани орехи. Разбъркайте добре и с готовата смес напълнете чашките от тесто във формите за мъфини.
Печете в предваритено загрятата на 180 градуса фурна за 20 минути или докато тестото започне да става златисто. Охладете и сервирайте.
0 коментара:
Публикуване на коментар