Необходими продукти за 4 порции:
за оризовите палачинки:
1 ч.ч. оризово брашно
4 ч.л. пшенично брашно
1/4 ч.л. сол
3 яйца
1 1/2 ч.ч. вода
1 ч.л. олио
за къри зеленчуците:
1 с.л. олио
1 гл лук, нарязан на тънки полумесеци
3 скл. чесън, пресован
1 морков, нарязан на тънки пръчици
1 ч.ч. зелен боб, нарязан на тънки пръчици
4 ч.л. зелена къри паста
1 с.л. соев сос
за бърканите яйца:
8 яйца
сол и черен пипер
1 с.л. масло
за сервиране:
резени лайм/лимон
люти чушки халапеньо
Начин на приготвяне:
В купа смесете оризовото и пшеничното брашно, както и солта. Добавете яйцата, олиото и водата и разбъркайте с телена бъркалка до получаване на гладка смес. Оставете да почине 20-30 минути.
Загрейте тиган за палачинки или незалепващ тиган на среден огън. Слагайте по малко от сместта, като я разстилате по цялото дъно на тигана и печете до златисто от двете страни. Готовите палачинки подредете в подходящ съд една върху друга, като можете да ги покриете с леко влажна кърпа.
В тиган загрейте 1 с.л. олио и добавете тънко нарязания лук. След като омекне, добавете пресования чесън и нарязаните на тънко морков и зелен боб. Когато зеленчуците омекнат, прибавете къри пастата и соевия сос. Разбъркайте добре и оставете на огъня за още една минута. Оставете настрана.
В подходящ съд счукайте 8-те яйца, подправете със сол и черен пипер и разбийте добре. Загрейте тиган ( може да ползвате тигана от зеленчуците, без дори да го миете ) с маслото и сложете разбитите и подправени яйца. Разбърквайте, докато се сготвят, но не прекалено, за да не станат сухи.
Сервирайте плачинките, пълни с бъркани яйца и къри зеленчуци, както и резен лимон и люти чушки по желание.
0 коментара:
Публикуване на коментар