Френски тост с шоколад и банан



   Френският тост, въпреки името си, не произлиза от Франция, а от Америка ( макар да има спорове дали родината му не е Англия ). Където и да е измислен, по цял свят се приготвя по един и същи начин - филийки хляб, натопени в яйца и мляко и изпържени. Съществуват сладки и солени варианти, като при сладките в млякото се добавя захар, канела и ванилия и се поднасят с мед, кленов сироп, плодове или масло, а при солените в млякото се добавя сол, черен пипер и се сервират с кетчуп или майонеза. 
    Вкъщи аз си имам един голям любител на шоколада, както и на комбинацията шоколад и банани, затова най-често приготвям сладкия вариант. Предлагам го и на Вас, за да имате още една идея за бърза и вкусна закуска, с която да зарадвате семейството си.


Необходими продукти 4 порции:

2 яйца
125 мл сладкарска сметана
1 с.л. пудра захар + още за поръсване
16 филийки хляб за тост
110 гр течен шоколад
1-2 банана, тънко нарязани
масло за тигана

Начин на приготвяне:

В подходящ за топене съд сложете яйцата, сметаната и пудрата захар. Разбийте с помощта на  телена бъркалка до еднородна смес без бучки. 
Намажете половината филийки с течен шоколад, а върху другата половина наредете тънко нарязаните парченца банан. Затворете сандвичите.
Загрейте тиган с незалепващо покритие ( може и тиган за палачинки ) и добавете 1 с.л. масло. 
Потопете всеки сандвич в млечно-яйчената смес и сложете в тигана. Печете до златисто- кафяво и от двете страни. Ако е необходимо, преди да сложите следващия тост, добавете в тигана още 1 с.л. масло.
Сервирайте френския тост топъл, поръсен с пудра захар.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino