Тесто за пай


   С тази основна рецепта за пай можете да приготвите тесто от две части ( основа и горна част ),  които да използвате, за да изпечете вкусен пай.

Необходими продукти за 23 см форма:

2 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
226 гр масло, студено, нарязано на кубчета
1/4 ч.ч. ледена вода

Начин на приготвяне:

В кухненски робот, миксер или в купа на ръка смесете брашното, солта и захарта. Довабете студените кубчета масло и разбъркайте/намачкайте до получаване на трохи. Прибавете ледената вода и разбъркайте до получаване на тесто - ако бъркате с робот или миксер, тестото трябва да се отделя от стените. Ако е необходимо добавете още вода, но го правете със супена лъжица, за да не го направите рядко. 
Готовото тесто разделете на две равни части, всяка от тях оформете на диск и завийте в прозрачно фолио. Охладете в хладилник, докато стегне добре. 

Можете да съхранявате тестото в хладилник до 3 дни, а във фризер до 3 месеца. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino