Eдна чудесна закуска, с която да впечатлите, да покажете внимание и на която да се насладите.
Необходими продукти за 4 порции:
4 филийки пълнозърнест хляб
1 с.л. зехтин
20 бр аспержи, почистени крайща
4 ленти прошуто
4 яйца
1/4 ч.ч. бял оцет
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на грил на 200 градуса.
Разделете аспержите на порции от по 5 броя. Увийте всяка порция с една лента прошуто и подредете в тава. Намажете със зехтин и запечете в предварително загрятата фурна за 10-12 минути или докато прошутото стане златисто и хрупкаво.
Намажете филийките хляб със зехтин, подредете в тава и оставете настрана.
В касерола или тенджера загрейте вода - само леко да клокочи, не и да завира. Добавете оцета. Счукайте едно яйце в купичка. С помощта на лъжица завъртете водата в кръг и внимателно пуснете вътре счупеното яйце. Оставете за 3-4 минути, за да получите поширано яйце с течен център или добавете по още една минута, ако искате рохко или твърдо сварено. Когато яйцето е готово, внимателно извадете с решетъчна лъжица и продължете с останалите яйца.
Щом аспержите и прошутото са готови, ги извадите и сложете във фурната филийките хляб и ги запечете до златисто.
Сервирайте аспержите върху препечена филийка, добавете пошираното яйце и овкусете със сол и черен пипер.
0 коментара:
Публикуване на коментар