Запечени аспержи в прошуто и поширано яйце


   Eдна чудесна закуска, с която да впечатлите, да покажете внимание и на която да се насладите.

Необходими продукти за 4 порции:

4 филийки пълнозърнест хляб
1 с.л. зехтин
20 бр аспержи, почистени крайща
4 ленти прошуто
4 яйца
1/4 ч.ч. бял оцет
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на грил на 200 градуса.
Разделете аспержите на порции от по 5 броя. Увийте всяка порция с една лента прошуто и подредете в тава. Намажете със зехтин и запечете в предварително загрятата фурна за 10-12 минути или докато прошутото стане златисто и хрупкаво. 
Намажете филийките хляб със зехтин, подредете в тава и оставете настрана.
В касерола или тенджера загрейте вода - само леко да клокочи, не и да завира. Добавете оцета. Счукайте едно яйце в купичка. С помощта на лъжица завъртете водата в кръг и внимателно пуснете вътре счупеното яйце. Оставете за 3-4 минути, за да получите поширано яйце с течен център или добавете по още една минута, ако искате рохко или твърдо сварено. Когато яйцето е готово, внимателно извадете с решетъчна лъжица и продължете с останалите яйца. 
Щом аспержите и прошутото са готови, ги извадите и сложете във фурната филийките хляб и ги запечете до златисто.
Сервирайте аспержите върху препечена филийка, добавете пошираното яйце и овкусете със сол и черен пипер.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino