За предястие или за основно панираните пилешки бутчета са любими на малки и големи. Сигурна съм, че ако имате деца, много ще Ви зарадвам с тази рецепта. След като ги опита за първи път, моята дъщеря не спира да иска да ги приготвям пак и пак ....и пак. Приготвям ги с чиста съвест, тъй като са сготвени на фурна - вкусът си е все така прекрасен и не вредят на здравето ни.
Необходими продукти за 4 порции:
8 бр долни пилешки бутчета, без кожа
3-4 стр мащерка
за панировката:
3 филии хляб за тостер
50 гр орехи
5-6 стр магданоз
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сух чесън
сол и черен пипер
2 яйца
брашно за овалване
зехтин за поливане
Начин на приготвяне:
Сварете бутчетата във вода със сол и стръковете мащерка.
В блендер сложете хлябът, орехите, магданозът, червения пипер, чесънът, овкусете със сол и черен пипер и смелете фино. Изсипете в подходящ за овалване съд.
Загрейте фурната на 200 градуса и подгответе тава, покрита с хартия за печене.
Разбийте яйцата в подходящ за паниране съд, а в друг сложете брашно.
Оваляйте сварените бутчета първо в брашно, след това в яйца, накрая в панировката и подредете в тавата. Полейте със струйка зехтин и печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 20 минути или до готовност.
Сервирайте с резени лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар