Панирани пилешки бутчета на фурна


   За предястие или за основно панираните пилешки бутчета са любими на малки и големи. Сигурна съм, че ако имате деца, много ще Ви зарадвам с тази рецепта. След като ги опита за първи път, моята дъщеря не спира да иска да ги приготвям пак и пак ....и пак. Приготвям ги с чиста съвест, тъй като са сготвени на фурна - вкусът си е все така прекрасен и не вредят на здравето ни.
 
Необходими продукти за 4 порции:

8 бр долни пилешки бутчета, без кожа
3-4 стр мащерка

за панировката:
 
3 филии хляб за тостер
50 гр орехи
5-6 стр магданоз
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сух чесън
сол и черен пипер

2 яйца
брашно за овалване
зехтин за поливане

Начин на приготвяне:

Сварете бутчетата във вода със сол и стръковете мащерка. 
В блендер сложете хлябът, орехите, магданозът, червения пипер, чесънът, овкусете със сол и черен пипер и смелете фино. Изсипете в подходящ за овалване съд.
Загрейте фурната на 200 градуса и подгответе тава, покрита с хартия за печене.
Разбийте яйцата в подходящ за паниране съд, а в друг сложете брашно. 
Оваляйте сварените бутчета първо в брашно, след това в яйца, накрая в панировката и подредете в тавата. Полейте със струйка зехтин и печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 20 минути или до готовност. 
Сервирайте с резени лимон.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino