Тази година по Великден ми остана от печеното агнешко бутче и за да го оползотворя, сътворих една бърза баница, която се получи изумително вкусна и плени всеки, който я опита. Ако и на Вас Ви е останало печено агнешко и се чудите какво да го правите, ето Ви идея.
Няколко съвета: Ако имате по-малко месо ( като грамаж ), не се притеснявайте, намалете и останалите продукти и просто ще получите по-малка баница. Не се притеснявайте и от начина, по който е овкусено месото, щом е било вкусно печено, ще бъде вкусно и в баницата, няма нужда да добавяте допълнитени подправки.
Необходими продукти:
400-500 гр спанак
1 вр. пресен лук
300-400 гр печено агнешко месо
50 гр масло, разтопено + 1 с.л. масло
1 с.л. доматено пюре
1 пакет точени кори
Начин на приготвяне:
Бланширайте спанака в подсолена вряща вода за 2-3 минути. Извадете и веднага измийте със студена вода. Отцедете и нарежете на ситно.
Накълцайте месото и пресния лук на ситно.
Загрейте 1 с.л. масло в тиган. Добавете лука и месото. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, като внимавате, тъй като месото вече е било овкусено преди печене. Когато месото се запече, добавете доматеното пюре. Разбъркайте добре и добавете спанака. Сотирайте 1-2 минути и махнете от огъня. Оставете да изстине.
Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете кръгла тава и оставете настрана.
Вземете 2 от точените кори, намажете с разтопено масло, разпределете от плънката с агнешко и спанак, завийте на руло и сложете в тавата, като завиете на охлювче. Процедирайте по същия начин, докато свършат корите или плънката.
Печете баницата в предварително загрятата фурна на 180 градуса за 20 минути или до златисто.
0 коментара:
Публикуване на коментар