Една изключително вкусна рецепта, приготвена за минути.
Необходими продукти за 2 порции:
2 червени чушки тип камби ( bell pepper )
1 гл червен лук
1 с.л. захар
2 с.л. червен винен оцет
1 шепа пресен босилек, ситно нарязан
2 бр свински котлет
4 скл чесън,цели и небелени
3-4 стр прясна мащерка
20 гр масло
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете чушките и ги нарежете на ленти. Лукът нарежете на полумесеци.
Загрейте тиган с 1-2 с.л. зехтин и добавете чушките и лука. Овкусете със сол, черен пипер и захарта. Оставете няколко минути да се карамелизират, като разбърквате от време на време. Добавете оцета, разбъркайте, за да се изпари и да глазира зеленчуците. Загасете огъня и добавете ситно нарязания босилек. Разбъркайте и прехвърлете в подходящ съд.
Загрейте същия тиган с 1-2 с.л. зехтин. Овкусете пържолите със сол и черен пипер и натрийте добре. Щом тиганът се загрее много добре, сложете месото. Добавете целите и небелени скилитки чесън, стръкчетата мащерка, както и маслото. Печете пържолите от двете страни до желаната степен. Когато са готови, ги извадете и оставете да починат за 2-3 минути.
Сервирайте пържолите върху сместта от чушки.
0 коментара:
Публикуване на коментар