Необходими продукти за 4 порции:
500 гр леща
500 гр пилешки пържоли от бутче, нарязани на парченца
1 гл червен лук, нарязан на полумесеци
1 с.л. зехтин
200 гр чери домати, разполовени
1 с.л. кимион
2 с.л. червен винен оцет
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете лещата в подсолена вода до готовност. Отцедете и оставете настрана.
Загрейте фурната на 200 градуса.
В тава сложете нарязаните парченца пилешко и нарязания на полумесеци червен лук. Подправете със сол, черен пипер и полейте със зехтина. Разбъркайте и печете за 10 минути в предварително загрятата на 200 градуса фурна. Прибавете разполовените чери домати, поръсете с киниона и доизпечете за още 10 минути или до готовност на месото.
Когато извадите тавата от фурната, охладете за 5 минути и добавете сварената леща. Овкусете с оцета, както и със сол и черен пипер, ако е необходими, разбъркайте добре и сервирайте в голямо плато.
0 коментара:
Публикуване на коментар