Леща с пилешко, червен лук и чери домати





Необходими продукти за 4 порции:

500 гр леща
500 гр пилешки пържоли от бутче, нарязани на парченца
1 гл червен лук, нарязан на полумесеци
1 с.л. зехтин
200 гр чери домати, разполовени
1 с.л. кимион
2 с.л. червен винен оцет
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сварете лещата в подсолена вода до готовност. Отцедете и оставете настрана.
Загрейте фурната на 200 градуса.
В тава сложете нарязаните парченца пилешко и нарязания на полумесеци червен лук. Подправете със сол, черен пипер и полейте със зехтина. Разбъркайте и печете за 10 минути в предварително загрятата на 200 градуса фурна. Прибавете разполовените чери домати, поръсете с киниона и доизпечете за още 10 минути или до готовност на месото. 
Когато извадите тавата от фурната, охладете за 5 минути и добавете сварената леща. Овкусете с оцета, както и със сол и черен пипер, ако е необходими, разбъркайте добре и сервирайте в голямо плато.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino