Тази рецепта Ви дава възможност да приготвите пъстървата по един по-различен начин, с много зеленчуци и страхотен вкус. И разбира се, няма нищо сложно в приготвянето й.
Необходими продукти за 4 порции:
4 бр филе от пъстърва
1 вр зелен лук
2 см парче джинджифил
1 чили чушка ( по желание )
2 стр селъри
2 моркова
2 скл чесън
1/2 вр кориандър или магданоз
2 с.л. соев сос
2 с.л. сусамово олио
2 лайма
за гарнитура:
200 гр нудълс
1 с.л. сусамово олио
2 червени чушки, нарязани
1 с.л. соев сос
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете зеления лук, чили чушката, селърито и моркова на тънки ленти. Джинджифилът и чесъна нарежете на тънки филийки.
Включете фурната на 200 градуса.
Откъснете 4 бр алумиево фолио на листи от по 35х35см. Намажете всяко с малко зехтин и поставете по едно филе пъстърва. Отгоре наредете от нарязаните зеленчуци, поръсете с кориандър/магданоз, овкусете със соев сос, сусамово олио и сок от лайм. Така процедирайте и с останалите три листа фолио, като разпределите всички продукти.
Затворете добре фолиото, за да се получат пакетчета. Подредете ги в тава за печете и изпечете в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 12 минути.
За гарнитурата сварете нудълсите според опаковката. Изцедете добре. Загрейте тиган със сусамовото олио и добавете нудълсите. Прибавете и нарязаните червени чушки. Оставете за 1-2 минути, като разбърквате от време на време. Накрая овкусете с соев сос и сол и черен пипер.
Сервирайте отворените пликове фолио с купичка нудълс.
0 коментара:
Публикуване на коментар