Пастетът е хубаво нещо, стига да знаеш какво има вътре. Затова е най-добре да си го приготвяме сами. Този пилешки пастет, който Ви предлагам, е лесен и е създаден за истински ценители.
Необходими продукти за 2 бурканчета от 70 мл:
200 гр пилешки дробчета, почистени
95 гр масло
1 скл чесън, пресован
2 стр мащерка
2 с.л. бяло вино
сол, черен пипер
за заливката:
70 гр масло
1 скл. чесън, пресован
1 стр мащерка
за сервиране:
препечени филийки
сладко от кайсии ( можете да видите моята рецепта тук )
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и подсушете добре пилешките дробчета.
В тиган с незалепващо покритие загрейте 20 гр от маслото и сложете дробчетата. Запържете ги леко от двете страни. Добавете пресования чесън, мащерката и виното. Намалете котлона и оставете да покъкри 5-6 минути. Прехвърлете всичко в кухненски робот или блендер, добавете останалите 75 гр масло и разбийте до гладка смес. Подправете със сол и черен пипер на вкус и разпределете в две бурканчета от 70 мл.
В малък тиган загрейте маслото за заливката. Щом се разтопи, добавете чесъна и мащерката и запържете до златисто. Разпределете сместта между двете бурканчета и затворете. Охладете в хладилник за поне 4 часа или докато пастетът стегне.
Сервирайте с препечени филийки и сладко от кайсии.
0 коментара:
Публикуване на коментар