Един вечен Български десерт по моя си начин ...
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1 кг тиква, настъргана
1 ч.ч. захар
100 гр орехи, нарязани
1 с.л канела
1 ч.ч. олио
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарежете, почистете, обелете и настържете тиквата, използвайки кухненски робот или ренде. Сложете в купа и добавете захарта, нарязаните орехи, канелата и омесете добре. Оставете за няколко минути да се отцеди.
Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с малко олио тава.
Поставете две точени кори на дъното на приготвената тава, намажете с 1 с.л. олио и отгоре разпределете тиквена смес, която изстискайте от сока. Отгоре поставете още две кори и процедирайте по същия начин, докато свършат корите и плънката.
Ако желаете, можете да не редите корите, а да ги навиете на руло и да ги оформите като охлюв в тавата.
Печете тиквеника в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути или до златисто-кафяво. Оставете да се охлади, поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте.
0 коментара:
Публикуване на коментар