Супа с печено пиле


      Есента вече е тук и хладното време все повече ни предразполага да си похапваме топли супички. Признавам си, че аз рядко правя супи за цялото семейство, но когато го правя, удрям в десетката. Миналата зима открих тази супа с печено пиле, която се превърна в мой фаворит, особено, след като прибавих топъл чеснов хляб при сервиране. Рецептата е идеална, когато имате останало печено пиле и се чудите какво да го правите. Опитайте! 

Необходими продукти за 4 порции:

2 гл лук, ситно нарязан
3 моркова, ситно нарязани
1 с.л. олио
1 с.л. мащерка
1 400 мл пилешки бульон
300 гр печено пиле без кожа, накъсано
200 гр грах
сол и черен пипер на вкус

за заливката:

3 с.л. кисело мляко
1 скл чесън, пресован
лимонов сок на вкус

за сервиране:

хляб по избор ( чабата, франзела или друг )
1 с.л. зехтин
1 скл чесън, пресован

Начин на приготвяне:

В тенджера загрейте олиото и прибавете ситно нарязаните лук, моркови и мащерка. Оставете да омекнат за 15 минути и добавете пилешкия бульон. Изчакайте да заври, варете 10 минути и прибавете накъсаното печено пиле. Пресипете половината супа в друг съд и пасирайте тази в тенджерата. Върнете отделената супа обратно в тенджерата и добавете граха. Овкусете със сол и черен пипер и варете още 10 минути. 
В купичка смесете киселото мляко, пресования чесън и лимонов сок на вкус. Оставете настрана.
За чесновия хляб - включете фурната на 220 градуса. Смесете зехтина и пресования чесън. Направете разрези по кората на хляба, който сте избрали и полейте със зехтина и чесъна. Разпределете сместта навсякъде по кората и по вътрешността на хляба. Овийте добре в намокрена и изцедена хартия за печене и запечете за 5-10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. 
Сервирайте супата, полята със заливката и парченаца топъл чеснов хляб.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino