Захарни бисквити Чудовища


    Ето как да превърнете обиквените захарни бисквити в страховити чудовища ;)

Необходими продукти за 20 броя:

тесто за захарни бисквити  ( рецептата тук )
250 гр бяла моделираща маса
250 гр светло зелена моделираща маса
100 гр черна моделираща маса

резец с форма на Мумия и резец с форма на Франкенщайн ( аз използвах комплекта на Wilton )

Начин на приготвяне:

Разточете приготвеното тесто за захарни бисквити с дебелина 5-6 мм и с помощта на двата резеца оформете Чудовищата. Подредете в тава, покрита с хартия за печене. Оставете в хладилник за 15 минути и загрейте фурната на 160 градуса. 
Изпечете бисквитите в предварително загрятата на 160 градуса фурна за 10-15 минути или докато станат леко златисти. Извадете и оставете да изстинат напълно. 
За бисквитите Мумия - разточете бялата моделираща маса върху поръсен с пудра захар или нишесте плот и с помощта на резеца изрежете формите. С помощта на четка напокрете леко с вода долната част на моделращата маса и поставете върху изстиналата бисквита със същата форма. Притеснете леко и оставете да залепне. От черната моделираща маса оформете малки топченца и поставете за очи на Мумията, като също намокрите леко с вода. Така процедирайте и с останалите бисквити със същата форма.
За бисквитите Франкенщайн - разточете светло зелената моделираща маса и изрежете необходимия брой форми. Внимателно изрежете по линиите най-горната част, където поставете черна моделираща маса, за да получите косата на Френкенщайн. Очите също оформете от черна моделираща маса, а носа - от светло зелената. Преди да поставите всяка част върху бисквитата, не забравяйте да я намокрите леко с вода. Готови сте!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino