Тройно шоколадови бисквити с брашно от елда


  Кой не обича да си хапва шоколадови бисквити? А тези са тройно шоколадови, но направени с брашно от елда, те са здравословни и без глутен, имат вкус на ядки и невероятна структура. Чудесно лакомство за малки и големи. Горещо Ви ги препоръчвам.

Необходими продукти за 25 броя:

275 гр тъмен шоколад ( 150 гр накълцан и охладен и 125 гр разтопен )
125 гр брашно от елда
25 гр натурално какао
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
60 гр масло, меко
125 гр тъмно кафява захар
1 ч.л. ванилов екстракт
2 яйца, студени

Начин на приготвяне:

Накълцайте 150 гр от шоколада и го сложете в хладилника или фризера да се охлади. Така охладен, няма да се разтопи изцяло при печене и ще придаде още по-шоколадов вкус на бисквитите. 
Застелете голяма тава с хартия за печене и оставете настрана.
Включете фурната на 180 градуса.
Разтопете останалите 125 гр шоколад на водна баня и оставете да се охлади. 
В купа смесете брашното от елда, пресятото какао, содата бикарбонат и солта. 
В друга купа сложете мекото масло, кафявата захар и ванилията и разбийте с миксер, докато получите пухкава смес с цвят на карамел. Добавете разтопения шоколад, както и студените яйца. Разбийте до хомогенна смес и след това постепенно добавете сухите съставки, като не спирате да разбивате. Когато сместта е готова, прибавете накълцания студен шоколад и разбъркайте с помощта на шпатула или дървена лъжица. 
Оформете топчета с големина около 6 см и ги наредете в приготвената тава, като оставяте място между тях, тъй като ще се надуят при печене. Печете за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Ако Ви остане смес, приберете я в хладилника, докато печете първите бисквити.
Когато извадите от фурната, оставете бисквитите в тавата за 10 минути и след това прехвърлете върху решетка до пълното им изстиване. 

Можете да замразите оформените топчета, като ги подредите в съд, покрит с хартия за печене и приберете във фризера. Щом се стегнат, преместете в торбичка или кутия. Можете да ги съхраните така до 3 месеца. Когато решите да ги използвате, без да размразявате, ги сложете в предварително загрята фурна, като добавите 1 минута към времето за печене.

2 коментара:

Lipodve/Liliya Tsacheva каза...

Шоколада за мен е краля на всички десерти, ако трябва да избирам винаги ще е нещо шоколадово!!! Страхотни бисквити!

Ivi каза...

Оох, и аз така с шоколада ...😇😜

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino