Печени ребра с лепкав сос


     Щом е Американско, значи не е съвсем здравословно, но гарантирано е вкусно. И наистина, методът за печене на месо в Кока Кола дава удивителни резултати.

Необходими продукти за 4 порции:

за ребрата:

2 парчета свински ребра
660 мл Кока-Кола 
2 ч.л. сусам, запечен

за лепкавия соса:

8 с.л. кетчуп
8 с.л. светла кафява захар
2 с.л. соев сос
2 с.л. сос Уорчестър
2 с.л. чили сос
1 ч.л. червен пипер

за соса с див лук:

300 мл заквасена сметана
2 с.л. майонеза
1 вр див лук, ситно нарязан
6 стр зелен лук, ситно нарязан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса.
Наредете ребрата в тава, залейте ги с Колата и долейте вода, колкото да покрие ребрата. Покрийте с алуминиево фолио и печете 2-3 часа в предварително загрятата на 160 градуса фурна. Посредата на времето обърнете ребрата.
За соса с див лук смесете всички съставки, разбъркайте добре и охладете до сервиране.
За лепкавия сос смесете всички продукти в касерола, сложете на среден огън, изчакайте да заври и оставете да къкри 2 минути, като бъркате постоянно. 
Извадете ребрата от тавата и ги подсушете върху кухненска хартия или салфетка. Излейте соса от тавата, подсушете и нея. Върнете ребрата в тавата и залейте с лепкавия сос. Оваляйте добре. Ако имате време и желаете, можете да покриете и да оставите ребрата да престоят в хладилник поне 1 час или дори до следващия ден. На този етап можете и да замразите ребрата. 
Ако ще приготвяте ребрата веднага, увеличете фурната на 220 градуса и запечете за 20 минути или докато придобият хрупкава коричка. 
Готовите ребра нарежете, поръсете със запечен сусам и сервирайте със соса от див лук.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino