Всеки знае, че маринованото в кисело мляко пилешко месо, става изключително крехко и вкусно. Чери доматите пък нанизани на шиш и изпечени на грил запазват формата си и остават хрупкави. Именно затова комбинацията от двете е така сполучлива и вкусна.
Необходими продукти за 4 порции:
за маринатата:
1/2 ч.ч. нискомаслено кисело мляко
1 с.л лимонов сок
1 с.л. настърган пресен джинджифил
1 с.л. доматено пюре
2 скл чесън, пресован
1/2 ч.л. гарам масала
1/4 ч.л. сол
500 гр пилешки пържоли без кожа
250 гр чери домати
1 гл червен лук, нарязан на средни парчета
1 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. гарам масала
1/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
В купа смесете всички продукти за маринатата и добавете пилешките пържоли. Объркайте добре, за да се покрие равномерно месото, покрийте с фолио и оставете в хладилник за цяла нощ или поне за 2-3 часа.
Преди да започнете да печете месото, нанижете на метални или дървени шишчета чери доматите и нарязания лук, като ги редувате. Ако използвате дървени шишчета, не забравяйте да ги намокрите с вода, за да не изгорят на огъня.
Смесете зехтина с останалите лимонов сок, гарам масала и сол и разбъркайте добре.
Загрейте силно скара или оребрен тиган и изпечете месото до готовност. Малко преди да извадите месото, сложете на огъня и шишчетата. Намажете ги със сместта от зехтин и подправки и печете от всяка страна по 4 минути.
Сервирайте пилешките пържоли с доматените шишчета и пожелание с препечен арабски хляб.
0 коментара:
Публикуване на коментар