Ню Йоркски хотдог



   Kазват, че си голям късметлия, ако си имал шанс да посетиш Ню Йорк. Е, явно аз съм голяма щастливка, щом съм била там няколко пъти...и се влюбих за цял живот! Този град ме плени от първия миг! Дори не мога да опиша с думи какво усещах всеки път щом стъпвах извън летището ... там просто въздухът е различен! 
    Всеизвестният Ню Йоркски хот дог признавам си не съм опитала, но имам тази рецепта за такъв и гарантирам, че това е най-невероятния хот дог, който съм хапвала някога. Забравете за хот дог с кренвирш по български. Купете си качествена наденица ( или възможно най-скъпите кренвирши, ако държите да е с кренвирш), добавете пикантна горчица, хрупкав бекон, сладък лук и пушен пипер и ще получите наслада за всички сетива...и повече никога няма да мислите за хот дога по начина, по който сте мислили до сега. Насладете се!

Необходими продукти за 4 порции:

2 гл червен лук
2 щ. тъмно кафява захар
5-6 ленти бекон
4 бр качествена наденица 
4 бр хлебчета за хот дог

за соса:

100 гр дижонска горчица
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. чили ( по желание )
1 ч.л. зехтин

за сервиране:

кетчуп
пържени картофки

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на тънки полумесеци. Загрейте тиган с 2 с.л. зехтин и прибавете нарязания лук. Когато започне да омеква, прибавете кафявата захар и разбъркайте. Оставете лукът да се карамелизира и след това го прехвърлете върху кухненска хартия или салфетка. Разстелете добре, за да се изцеди мазнината. 
В сух тиган с незалепващо дъно изпържете лентите бекон, докато станат кафяви и хрупкави. Оставете да изстинат и нарежете или начупете на дребно. 
В подходящ съд смесете отцедения лук и нарязания бекон. Оставете настрана.
За соса -  в купичка сложете горчицата, добавете пушения червен пипер, чилито ( ако ще ползвате ) и зехтина. Разбъркайте до хомогенна смес. 
Загрейте силно оребрен тиган или скара и изпечете надениците. 
Разрежете всяко хлебче през средата по дължина, но не до край. Разтворете внимателно и поставете наденица. Поръсете със сместта от карамелизиран лук и бекон и полейте с горчичения сос и с кетчуп. 
Сервирайте с пържени картофки.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino