Когато приготвяте дюнер вечеря, винаги можете да си купите готови арабски питки от магазина, но знаете, че нищо не може да се сравни с домашно приготвените. А и не са никак трудни за приготвяне.
Необходими продукти за 8 големи или 16 малки питки:
4 1/2 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.л. сол
2 ч.л. суха мая
2 ч.л. захар
1 1/2 ч.ч. топла вода
олио за намазване
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното и солта.
В друг съд смесете маята, захарта и топлата вода и разбъркайте, докато маята се разтвори. Добавете към брашното и омесете до получаването на гладко тесто. Оформете топка и сложете в намазана с олио купа, развийте с влажна кърпа и оставете да втаса за около час или докато удвои обема си.
Втасалото тесто омесете отново за поне 5 минути и разделете на 8 или 16 равни топки. Сложете в голяма тава и покрийте отново за още 30 минути.
Втасалите топки разточете на тънки кръгли питки и изпечете в силно загрят сух тиган с незалепващо покритие.
0 коментара:
Публикуване на коментар