Домашен дюнер кебап


  Дюнерът е типично арабско ястие, което се приготвя от накълцано месо, сос и различни видове зеленцучи, завити в тънък хляб. В Турция ( която и родната му страна ) го наричат "дюнер кебап", в Арабските страни - " шаварма", в Гърция - "гиро", а в Мексико - "такос". Ние тук в България разбира се си имаме наш си вариант на дюнера, който е смесица от всички други и това го прави много вкусен. 
   За приготвянето на месото за дюнер ( което може да е агнешко, телешко или пилешко ) си има тънкости, но Ви уверявам, че можете да си приготвите домашен дюнер, който няма да отстъпва по нищо на купешкия. Ще Ви дам дори трик, с който ще можете да си направите месото на мини шиш и след изпичането сами да си го нарежете като дюнерджия. Страхотно, нали? 

Арабски питки за дюнер:



Домашен пилешки дюнер кебап на шиш:


Сос за дюнер: 


Домашен дюнер:



0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino