Дори в домашни условия можете да си приготвите мини дюнер на шиш и след печене да си го нарежете като истински дюнерджия.
Необходими продукти за 4 порции:
10-15 бр пилешки пържоли от бутчета
за маринатата:
400 мл кисело мляко
сок от 1/2 лимон
1/4 вр магданоз, ситно нарязан
2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус
за шиша:
1 голяма глава лук
метален или дървен шиш, който да влезе прав във фурната Ви
Начин на приготвяне:
Смесете киселото мляко, сока от лимон, ситно нарязания магданоз, червения и черния пипер и сол на вкус. Разбъркайте добре до гладка смес.
Наредете пилешките пържоли по възможност в стъклен съд и ги залейте с приготвената смес. Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник за поне 1-2 часа.
Загрейте фурната на 220 градуса и застелете тава с хартия за печене.
Разрежете главата лук на две по ширина. Едната половина сложете в приготвената тава с отрязаната част надолу. Забодете избрания от Вас шиш в средата на лука и нанижете пилешкото месо. По желание най-отгоре може да забодете другата част от лука. Изпечете в предварително загрятата на 220 градуса фурна за 30-40 минути или до готовност на месото.
0 коментара:
Публикуване на коментар