Една супер бърза вечеря за делничните дни, когато нямате време да се суетите в кухнята.
Необходими продукти за 2 порции:
4 свински пържоли контрафиле
морска сол и черен пипер на вкус
1 с.л. олио
6 скл чесън, нарязан на филийки
1 стр розмарин, накъсан
1 консерва бял боб, изцеден
1 с.л. лимонов сок
рукола за сервиране
Начин на приготвяне:
Сложете пържолите на дъска, покрийте ги с прозрачно фолио и внимателно ги начукайте, за да изтънеят. Овкусете с морска сол и черен пипер.
В незалепващ тиган загрейте олиото и сложете филийките чесън. Накъсайте вътре розмарина и добавете изцедения боб и накрая лимоновия сок. Оставете за 2-3 минути, като разбърквате и отстранете от огъня.
Загрейте друг незалепващ тиган и в него сложете приготвените пържоли. Изпечете ги от двете страни до предпочитаната от Вас степен.
Сервирайте пържолите с чесновия боб и рукола.
0 коментара:
Публикуване на коментар