Необходими продукти за 4 порции:
4 свински вратни пържоли без кост
1 връзка пресен лук, ситно нарязан
сокът и кората от 1 лимон
2 скл чесън, пресован
1 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. кимион
2 зрънца бахар, счукани на прах
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
4 моркова, нарязани на ленти
за гарнитурата:
1 с.л. олио
1 гл лук, нарязан на ситно
120 гр бекон, нарязан на ситно
600 гр кисело зеле, нарязано на тънки ленти
1 дафинов лист
1/2 ч.л. ким на прах
Поставете пържолите в подходящ съд за мариноване. Добавете ситно нарязания пресен лук, сокът и кората от лимона, пресования чесън, мащерката, счукания на прах бахар, червения пипер, сол и черен пипер на вкус и олиото. Разбъркайте и оставете да се мариноват за поне 1 час.
Загрейте фурната на 190 градуса.
Морковите обелете и нарежете на тънки ленти с помощта на белачка. Наредете на дъното на гювеч и отгоре разпределете маринованите пържоли. Полейте с останалата марината и печете под капак в предварително загрята на 190 градуса фурна за един час или до готовност на месото.
За гарнитурата - в тиган загрейте олиото, добавете ситно нарязания лук и оставете докато омекне. Добавете ситно нарязания бекон да се запържи. Прибавете нарязаното кисело зеле и подправете с дафинов лист и ким на прах. Оставете да къкри на бавен огън за 15 минути и след това налейте готварската сметана. Разбъркайте и оставете няколко минути, докато сместта се сгъсти.
Сервирайте пържолите с гарнитурата от кисело зеле, бекон и сметана.
0 коментара:
Публикуване на коментар