Мини свински шницели е нов вариант на класическия свински шницел. Само добавете гарнитура и имате една чудесна вечеря.
Необходими продукти за 4 порции ( около 20 броя ):
1 кг свинско филе
3 яйца
2 ч.л. дижонска горчица
3/4 ч.ч. брашно
сол, черен пипер
3 филийки стар хляб
30 гр масло
2 с.л. олио
1 лимон за сервиране, нарязан на четвъртинки
Начин на приготвяне:
Почистете добре свинското филе от ципите. Нарежете на тънки парченца и начукайте леко под прозрачно фолио, за да станат още по-тънки и лесни за приготвяне.
В подходящ за паниране съд смесете яйцата и горчицата и разбийте.
В друг съд сложете брашното и овкусете със сол и черен пипер.
Смелете филийките хляб в блендер и поставете в трети съд.
Загрейте силно тиган. Слагайте по малко олио и масло и пържете до златисто парченцата свинско, оваляни в брашно, яйце и накрая хлебни трохи. Не пържете повече от 2-3 парченца наведнъж, за да не спада температурата на мазнината и да не загори.
След като изпържите, оставете мини шницелите да се изцедят върху решетка или кухненска хартия. Можете да ги поддържате топли, като ги оставите във фурната, включена на минимална температура само на въздух.
Сервирайте с четвъртинки лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар