Свинска кавърма върху бутер тесто


    Свинската кавърма върху бутер тесто е начин да разнообразите обикновената кавърма, да я сервирате по един по-различен начин и да й добавите още малко вкус.

Необходими продукти за 2 порции:

1 лист бутер тесто, охладено
500 гр свинско месо, нарязано на малки кубчета
1 с.л. олио
1 гл лук, нарязан на полумесеци
2 моркова, нарязани на тъкни кръгчета
300 гр гъби
2 скл чесън, пресован
2 бр сушени чушки
200 мл бяло вино
1 домат, ситно нарязан
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса и подгответе тава, покрита с хартия за печене.
Охладеното бутер тесто разрежете вертикално на две равни части. Прегънете всяка част на две и в средата изрежете кръг с помощта на малък ринг или чашка. Сложете в тавата и изпечете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 20-25 минути или до златисто.
Накиснете сушените чушки в купичка с гореща вода, за да омекнат.
В тиган загрейте олиото и добавете нарязания за полумесеци лук. Щом започне да омеква, добавете ситно нарязаното месо, нарязаните моркови, гъби, омекналите сушени чушки и пресования чесън. Оставете зеленчуците да омекнат и месото да се зачерви. Прибавете виното и оставете да се изпари. Накрая добавете и ситно нарязания домат, червения пипер, чубрицата и овкусете със сос и черен пипер. Оставете да поври на слаб огън, докато започне леко да се сгъстява.
Сервирайте като в чиния поставите бутер тесто и разпределите кавърмата в направената дупка и оставите да се разлее настрани. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino